Medlem af
ISO Dyrlægen

Trivsel for de firbenede

Der findes ingen effektiv medicin mod nytårsangst, men der findes midler der kan være en hjælp. Det er meget individuelt hvad der hjælper og derfor er vi ofte nød til at have en grundig snak om hvor markant angsten er og hvilke symptomer den giver.

fyrværkeri1.jpgEt kort overblik over nogle af mulighederne:

Feromoner (Adaptil & FELIWAY)

Duftstoffer påvirker sindet. Man har hos både hund og kat udviklet syntetiske duftferomoner der har en afstressende og angstdæmpende effekt.

Både Adaptil til hund og FELIWAY til kat fås som diffusere der sættes i en stikkontakt og dermed konstant afgiver duftstoffer i hjemmet. Desuden får Adaptil som spray så man kan spraye feromoner på f.eks. et tørklæde eller på selen inden hunden skal luftes.
Adaptil og FELIWAY virker oftest bedst ved mild angst eller i kombination med andre midler, men kan også være et rigtig godt supplement til forebyggelse af angst.

Aminosyrer og peptider (ZYLKENÉ, KALM & SERENE-UM)

Visse aminosyrer påvirker bestemte impulsoverførsler i hjernen og kan dermed virke angstdæmpende. Fordelen ved disse produkter er, at de ikke virker sløvende og kan bruges over længere tid. De er endvidere ikke receptpligtige.

Vi anbefaler at man starter en sådan behandling i god tid, dvs. gerne allerede i november og gerne i kombination med f.eks. feromoner og om nødvendigt medicin til selve nytårsaften.

Foder ('CALM' FRA ROYAL CANINE)

Dette fuldfoder til kat og små hunde (under 15 kg) er tilsat de samme aktive ingredienser som findes i Zylkéne og Seren-UM. Det er derfor en 'nem' måde at give katten eller hunden stress- og angstdæmpende tilskud. Man skal blot huske at fodre!

Angstdæmpende medicin (CLOMICALM)

Dette er et receptpligtigt middel, der beslægtet med 'lykkepiller'. Det er udviklet til hunde der er bange for at være alene hjemme, men har også positiv effekt mod nytårsangst.
Ligesom aminosyrerne kræves det at man starter i god tid, kombinerer med træning og også gerne med feromoner og om nødvendigt medicin til selve nytårsaften.

'Nytårspiller'

Det har i mange år været almindeligt at 'give en pille til nytåret'. Nogle gange endda uden at hunden viste tegn på angst!
Det har været plegiciltabletter som virker sløvende. Desværre er hunden forsat bange, men nu også småberuset. For nogle hunde kan det dog være en hjælp til at komme igennem selve nytårsaften hvis man kombinerer den sløvende medicin med korttidsvirkende angstdæmpende medicin. Begge dele er receptpligtige.

Læs mere:

Nytår for hund og kat

 

Vi ønsker alle et godt nytår!


Content

RIS / ROS

Har du feedback til os - så hører vi meget gerne fra dig!

Vælg karakter:
Feedback:
(Evt. dine kontaktoplysninger.)