Medlem af
ISO Dyrlægen

Trivsel for de firbenede

Så er nytårsaften på vej!!

- har du gjort noget for at forebygge din hunds nytårsangst??

Hvis vi starter i god tid, kan vi vænne vores hunde til lydene nytårsaften.

Tilvænningen kan gøres ved at afspille en lydcd.fyrværkeri1.jpg

Lyd cd'en indeholder en cd med både fyrværkeri-, torden- og skudlyde. Desuden en grundig brugsvejledning.
PRIS: Kr. 150,-

Hvis man kombinerer træningen med feromoner såsom Adaptil, følger der en gratis cd med ved køb.
Nytårslydene kan også downloades på Adaptils hjemmeside.

Træningsfif:

  • Start med et knapt hørbart niveau. Undervejs øges lydniveauet gradvist. Lydene skal hele tiden foregå UNDER hundens grænse for hvornår det bliver ubehageligt.
  • Afspil mens du selv laver andet, f.eks. vasker op, læser avisen så du signalerer at bragene blot er en del af hverdagen.
  • Kan kombineres med, at du aktiverer hunden med sjove opgaver, som for eksempel at søge efter godbidder eller træne yndlingsøvelser, hver gang lydene afspilles.
  • Hvis hunden reagerer, er man gået for hurtigt frem og så skal man skrue volumen to takker ned igen.
  • Det næste skridt er at begynde at træne med rigtig fyrværkeri, MEN gradvist og yderst forsigtigt. Man begynder med små skud, som ikke lyder af meget og ikke afgiver stærkt lys. Afstanden skal være meget stor, så hunden påvirkes mindst muligt (det kan for eksempel være stjernekastere eller hundepropper).
  • Gradvist mindsker man afstanden, men ligesom med lyd CD én, skal vi hele tiden sørge for, at ubehaget/lydenes styrke er under hundens grænse.
  • I nogle tilfælde kan træningen lettes ved hjælp af enten feromoner, special foder eller angstdæmpende medicin. Spørg veterinærsygeplejerskerne om råd og vejledning

Læs mere i artikelen om nytårsangst hos hunde fra Dyrekassen Danmark, den er skrevet af Betina Nygård Bæk, som gav mange gode råd om adfærd og træning da hun var veterinærsygeplejerske her på Bygholm Dyrehospital.

Her på Bygholm Dyrehospital mener vi, at det altid er bedre at forebygge end at helbrede og dette gælder ikke mindst nytårsangst. Derfor vil vi hellere end gerne hjælpe dig og din hund, så vi til nytår forhåbentlig ikke får behov for beroligende piller. Vi er altid klar til en snak og vil meget gerne i gang med at forebygge.

God fornøjelse med træningen!!


Content

RIS / ROS

Har du feedback til os - så hører vi meget gerne fra dig!

Vælg karakter:
Feedback:
(Evt. dine kontaktoplysninger.)