Medlem af
ISO Dyrlægen

Trivsel for de firbenede

Max var en glad og aktiv 7 år gammel brun labrador som elskede at lege og bade i åløb. 

Max bliver utilpas

Det der startede som et uskyldigt maveonde blev i løbet af få timer værre. Det stod hurtigt klart at Max måtte til dyrlæge.

Diagnosen stilles:

Afsted til dyrlægen!
Det viser sig at Max har gulsot, idet han gummer ikke er normalt lyserøde, men har et gulligt skær. Ved de indledende blod- og urinprøver opstår mistanken om at Max kan være syg som følge af leptospirose.
Der indsendes prøver til laboratorium og han sættes i isolation mens vi venter på svarene, for hvis det er leptospirose kan smitten overføres både til andre hunde og til os mennesker, der kæmper for at gøre ham rask.
Samtidig -alene på mistanken- påbegyndes den intensive behandling der kræves hvis vi skal gøre os håb om at få bugt med denne livstruende infektion.

Ulykkeligvis var det ikke nok, efter få dage sagde organismen stop og Max sov ind.

Først dagen efter fik vi svaret fra laboratoriet: Ja, det var leptospirose der gjorde Max så syg og var årsag til at han ikke fik det lange liv han havde fortjent.

Om sygdommen:

Leptospirose er en sygdom som spredes gennem små gnavere, først og fremmest rotter, og smitten sker som regel gennem stillestående vand forurenet med urin fra gnavere, men kan også ske gennem mudder og jord.

Symptomerne er typisk feber, manglende appetit, nedstemthed og infektionen fører til skader på lever og nyrer. Leptospirose kan have et akut forløb med dødelig udgang, mens der andre gange ses effekt af behandling med antibiotika.

Omkring 80% af de hunde som er syge med leptospirose overlever, desværre var Max ikke en af dem.

Vaccination:

Har du en jagthund, bor du i et område med mange rotter eller færdes du meget i skoven med din hund anbefaler vi at få din hund vaccineret imod leptospirose.

Vi er glade for at vi må dele Max' historie selvom den fik så trist en udgang.


Content

RIS / ROS

Har du feedback til os - så hører vi meget gerne fra dig!

Vælg karakter:
Feedback:
(Evt. dine kontaktoplysninger.)