Medlem af
ISO Dyrlægen

Trivsel for de firbenede

Fattigfirserne & kartoffelkur

Er udtryk der leder tanken tilbage på slutningen af 1980’erne og begyndelsen af 90’erne.

Steensborg havde i sidste halvdel af firserne sat sit navn på landkortet ved, at være den dyrlæge, der med et kæmpe arbejde og en engageret og flot indsats havde overbevist sine kolleger om at diætfoderserien Prescription diet er et unikt hjælpemiddel i behandlingen af en lang række medicinske sygdomme.
En behandlingsstøtte der fortsat er central i vores daglige arbejde og en ide flere andre foderproducenter siden har taget op, udviklet og markedsført deres koncept af.

Efteruddannelsen som fagdyrlæge for hund og kat blev etableret i sidste halvdel af firserne. En efteruddannelse der skulle hjælpe den rutinerede smådyrsdyrlæge til, at få system og struktur på sin viden. Steensborg var med på det første hold af dyrlæger, der gennemførte uddannelsen.
Jeg var fortsat meget engageret i bestyrelsesarbejdet i specialpraktiserende dyrlægers forening, så der var tryk på kedlerne både når vi var på hospitalet og udenfor.

De trange tider i samfundet satte sit aftryk på hospitalets arbejdsmængde, så da Steensborg i efteråret 88 havde afsluttet fagdyrlægeuddannelsen, begyndte vi at lede efter nye vækstmål.

Det var vildt moderne med satellitkliniker, dvs. ambulante klinikker i lokalområderne.
Der kunne man vaccinere og behandle patienter med småproblemer tæt på patientens hjem. Var der større problemer eller undersøgelser, kunne man derfra indlægge på dyrehospitalet.
En indlysende god ide, men ville det ikke blot gå op i hat og briller og krav om øget personale? Konklusionen for os blev, at vi vendte tommelfingeren nedad.

Vi mente ikke, det var os.

Det kan ikke undgås, at 15 års intenst samarbejde, som i ethvert andet ægteskab, slider på parterne. Blot havde Steensborg og jeg ikke en fælles ægteseng, at rede trådene ud i.

Så pludselig sidst på efteråret opstod der, i forbindelse med vækstplanerne, ideer vi ikke kunne få til at nå sammen. Resultatet blev at Steensborg, som en konsekvens af sin ide, købte en klinik i Brabrand, en klinik han siden har udviklet betydeligt og fortsat driver. Steensborg solgte sin andel af dyrehospitalet til Peter Kierk og mig og udtrådte pr 1. januar 1989. En dramatisk beslutning som fortsat kan give mange tanker hos begge ”ægtefæller”.

Men livet gik videre. ViHJ med telefon fortsatte 2 dyrlæger på hospitalet og fandt vores ben at stå på.

Det var en tid med mange initiativer. Guldbehandlingen – dengang betegnet som guldakupunktur – holdt sit indtog som smertebehandling til kroniske lidelser. Den gængse akupunktur blev taget op som smertebehandling. Scanning blev indført som det unikke diagnostiske hjælpemiddel det er, et hjælpemiddel jeg siden, jeg for alvor begyndte at beskæftige mig med hjertesygdomme i begyndelsen af 90’erne, er blevet dybt afhængig af. Så i dag er det mit væsentligste stykke værktøj, såvel ved undersøgelse af hjertepatienter som ved hjertescreeningsundersøgelser på avlsdyr.

Kikkertundersøgelser af mavetarmkanalen og senere undersøgelser af bronkier blev også en del af vore daglige rutiner, så det var en travl hverdag med mange ting der skulle indarbejdes.

Udadtil fortsatte Peter Kierk i Steensborgs fodspor som radiovært i Radio Horsens, og jeg havde fornøjelsen af at lave artikelserien ”Dyrene og os” på bagsiden af Horsens Folkeblad fra 1990 -1997 samt adskillige artikler i ”Hundejournalen”.
Jo vi kedede os sandelig ikke i den periode. Så det blev særdeles positivt modtaget af vore hustruer, da vi i 1997 besluttede os for, at tiden var moden til, at blive 3 dyrlæger igen.
-Det trængte vi til.

Helle Johansen kom til som nummer 2 i rækken af medarbejdende dyrlæger, og har tilført os en masse udvikling og nytænkning. Hun blev hurtigt meget aktiv omkring tandbehandlinger, et område der i den grad trængte til et løft.

Specielt har Helle været meget aktiv inden for diagnostik og behandling af medicinske sygdomme. I den forbindelse har Helle specialiseret sig i cancersydomme og er i dag certificeret onkolog.

Ligeledes oprettede Helle den første blodbank for hunde i landet.

Så der var stor glæde, da hun i 2005 accepterede, at blive en del af næste generation på Bygholm Dyrehospital.

 

 

 

Content

RIS / ROS

Har du feedback til os - så hører vi meget gerne fra dig!

Vælg karakter:
Feedback:
(Evt. dine kontaktoplysninger.)