Medlem af
ISO Dyrlægen

Trivsel for de firbenede

Specialisering og struktur

Teambuilding, coaching, management dækker over principper, som vel altid har været ved anvendt ved brug af almindelig sund fornuft. Men specielt 90’erne gjorde det til en disciplin, som konsulenter levede af, at undervise i og inkorporere i firmaebygholm dyrehospital dyrlæger på striber.

Vi hoppede med på bølgen og deltog i kurser sammen med hele personalet, såvel som vi i to perioder involverede os i længere managementforløb.
Det havde vi et rigtig godt udbytte af. Både hvad angik hverdagen på hospitalet og den administrative styring af både firma og økonomi.

Som hidtil sidste punkt i den udvikling, blev vi i 2012 ISO certificeret.
Et kæmpe arbejde, der har udmøntet sig i, at hverdagen er sat mere under kontrol og mere i system og derfor er nemmere at overskue.

At et nyt tungt EDB system, at kravet om udbyggede og velskrevne journaler og udfyldelse af skemaer nogle gange gør, at man kan drømme sig tilbage til de tider, hvor patient og klient ikke skulle konkurrere om ens opmærksomhed med EDB skærmen, er ikke positiv tale i disse fremskridtstider. Så der er ikke noget at sige til, at firmaet har fået brug for en ledende sygeplejerske, til at styre folk med så kætterske tanker!

Faktisk var ideen med, at bede Heidi varetage funktionen som ledende sygeplejerske eller lusen mellem de to negle, at dyrlægerne skulle kunne koncentrere sig om, at være dyrlæger og overlade til Heidi, at klare hverdagens planlægning og problemer.
Et tungt arbejde, der kræver en pige med oversigt og gåpåmod, og koster hende en masse øretæver, men det er det, der er med til at få ting til at fungere. Og det gør det.

I gamle dage var en dyrlæge en dyrlæge. At nogen havde koncentreret sig mere end andre om dele af faget og derfor sad inde med en speciel kunnen og viden. Det var absolut Fy ord og fagforeningspolitik af værste skuffe. Uanset det var et ubestrideligt faktum. I dag er certificering og specialisering ikke bare anerkendt, men også nødvendigt for, at vi kan betjene vores patienter bedst muligt.

Jeg har tidligere omtalt, at Helle er certificeret i diagnostik og behandling af kræftsygdomme – Onkolog.

Jeg har de sidste 20 år arbejdet meget med hjertesygdomme og en væsentlig del af mit arbejde i dag består i diagnostik og behandling af hjertepatienter. Ligeledes er jeg certificeret i hjertescanninger på avlshunde med henblik på arvelige hjertelidelser. Det samme gælder røntgenundersøgelser af gravhunde med henblik på nedarvingen af diskusprolaps, som også i høj grad er arvelig.

Peter Kierk har været igravhundehvalp til vbgennem en efteruddannelse i kirurgi. Og Michael Schaap er i fuld gang med den samme. Ligesom Lise koncentrerer sig om sine hudpatienter.

Også dialogen med vore klienter er fortsat i højsædet. Vi har i masser af år haft en hjemmeside. Den havde oprindeligt mest karakter af en ”telefonbogs” opslagsside.
I dag er den udbygget, så den ud over de rent faktuelle oplysninger om personer, priser og begivenheder, også indeholder en masse fagligt stof, gode historier og ikke mindst Freddies blog, hvor ledende klinikkat Freddie delagtiggør i begivenheder på dyrehospitalet.

Også Grys fortællinger indeholder fortællinger om hvalpe og en masse andre facetter fra hundelivet.

Jo, der sker noget på Bygholm.

Content

RIS / ROS

Har du feedback til os - så hører vi meget gerne fra dig!

Vælg karakter:
Feedback:
(Evt. dine kontaktoplysninger.)